Geroosterde citroengras en kurkuma kip

Dit Vietnamese geïnspireerde kipgerecht is buitengewoon veelzijdig. Serveer het rechtstreeks uit de braadslede, met rijst en geschaafde wombok (kool) en fijngemalen gezouten pinda’s met rode schil eroverheen. Een beetje gefermenteerde chilipasta gemengd met de pan-sappen is ook een lekkere kruiderij. Kippendijen zijn perfect voor dit gerecht – ze nemen echt de marinade over en het bindweefsel zorgt voor een sappig resultaat. Voor een intensere smaak, een nacht marineren.

Tijd:
30 minuten – 1 uur
Dient:
8 persoons

Ingrediënten

8 kippendijen, met vel

Voor de marinade

2 citroengrasstengels, in een hoek fijngesneden
20 g verse kurkuma, fijn geraspt
2 red bullet pepers, in de lengte doorgesneden
2 volle eetlepels bruine suiker
1 volle eetlepel groentebouillonpoeder
2 tl gemalen witte peper
2½ el vissaus (bij voorkeur Vietnamees; controleer indien nodig glutenvrij)
2 el rijstwijnazijn

Methode

1. Keer een kippendij met de huid naar beneden en laat een mes langs beide randen van het bot lopen, langs en rond het bot snijden totdat je het voorzichtig van het vlees kunt trekken. Herhaal voor elke dij.

2. Combineer de marinade-ingrediënten in een kom. Giet de helft van het mengsel op de bodem van een ondiepe schaal of bewaarbak en verdeel het gelijkmatig. Leg de dijen in de schaal en verdeel de resterende marinade over de kip. Het is het beste ‘s nachts gekoeld, maar niet noodzakelijk: een paar uur marineren is nog steeds de moeite waard.

3. Verwarm de oven voor op 220C (200C hetelucht).

4. Leg de dijen in een braadslede en bak ze 40 minuten, halverwege de bereidingstijd.

5. Haal uit de oven, draai de dijen in het kookvocht en serveer direct met rijst en kruiden.

Serveersuggesties: Je kunt de hete kip ook in knapperige broodjes snijden met koriander, komkommer, chili, augurken en wat kooksappen voor een kijk op banh mi. De kip is net zo lekker koud, in plakjes gesneden en verwerkt in een wrap, sandwich of salade. Snijd fijn en meng koriander, Vietnamese munt en / of Thaise basilicum, groenten en augurken voor een Aziatische salade; of rasp en voeg toe aan een rijstnoedelsalade of ramen-achtige soep.

Tip: U kunt dijen met been gebruiken als u dat wilt, maar u moet nog 20 tot 25 minuten aan de kooktijd toevoegen. Het is echter wenselijk om de huid aan te laten, omdat dit het vlees bevochtigt en bijdraagt ​​aan de sappen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *