Vietnamees koffie-ijs

Een Vietnamese draai aan een klassiek koffiedessert.

Tijd:
2 uur +
Dient:
4-6 personen

Ingrediënten

240 g blik gecondenseerde melk
2 kopjes melk
3 schoten espresso (90 ml)
3 eidooiers
koffiebonen (optioneel)
wafelkegels (optioneel)

Methode

Combineer alle ingrediënten in een middelgrote pan. Zet de pan op middelhoog vuur, regelmatig zwaaiend, tot er een vla ontstaat op een lepel en een vinger over de achterkant een strakke lijn achterlaat, je wilt een custard-consistentie en om ervoor te zorgen dat de dooiers gaar zijn tot 75 ° C.

Giet in vormen en plaats minstens vier uur in de vriezer, voor het beste resultaat een nacht in de vriezer. U kunt ook in een vriezerbestendige kom gieten, goed afdekken met plasticfolie en invriezen tot het bevroren is, voordat u het in de wafel schep.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *