Vietnamese kipsalade

De essentiële smaakstoffen van Vietnamese nuoc cham-relish worden gebruikt in deze lichte salade, die gemakkelijk te bereiden is en in plastic bakjes kan worden verpakt voor een picknickmaaltijd met vork of eetstokje.

Ingrediënten

2 kipfilets
1 wortel, geschild
3 el rijstazijn of limoensap
1 tl suiker
1 teentje knoflook, geplet
Zeezout en peper
3 sjalotjes, fijngesneden
Een halve komkommer, geschild
Een scheutje sesam of plantaardige olie
1 el Thaise vissaus
3 eetlepels munt- of korianderblaadjes
½ milde rode peper, fijngesneden
2 el geroosterde pinda’s
1 limoen, in vieren gedeeld

Methode

Pocheer de kip 20 minuten in kokend gezout water, laat uitlekken en laat afkoelen (of gebruik overgebleven gekookte kip). Snijd de wortel in stukken van 10 cm, snijd ze in de lengte fijn en snijd ze in lucifers. Meng de azijn of het limoensap met de suiker, knoflook, zout en peper, meng met de gesneden sjalotjes en wortel en laat 10 minuten rusten.

Snipper de kip grof. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd ze in dunne plakjes. Combineer de kip, komkommer, sesamolie, vissaus, munt en chili met de sjalotjes, wortelen en hun dressing en meng lichtjes.

Plet de pinda’s grof en strooi ze erover. Serveer met limoenpartjes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *