Mango, kokos en kardemompudding

Een moderne, lichtere versie van de klassieke Amerikaanse bananenpudding, dit is een gelaagd dessert met vla en koekjes, verweven met zoete, tropische mango. Terwijl het traditionele recept zwaar is met slagroom en een eiercustard, is mijn versie aanzienlijk delicater, met een veganistische vla die subtiel is verrijkt met kardemom. De lichte, luchtige textuur van savoiardi-koekjes (het type dat wordt gebruikt om tiramisu te maken) is perfect voor dit dessert, omdat ze zacht en “cakeachtig” worden.

Tijd:
2 uur +
Dient:
6 persoons

Ingrediƫnten

200 g zijden tofu
75 g basterdsuiker
50 g rijstmeel (of gewone bloem)
5 kardemompeulen, geplet
500 ml (2 kopjes) kokosmelk (of andere niet-zuivelmelk)
2 tl vanille-extract
100 g savoiardi * (ladyfinger) koekjes, elk in 3-4 kleinere stukjes gebroken
4 rijpe mango’s, geschild en in dunne plakjes gesneden
20 g kokosvlokken, geroosterd

Methode

1. Doe de zijden tofu in een blender of keukenmachine en roer tot een gladde massa.

2. Meng de suiker, rijstmeel en kardemom in een middelgrote pan. Voeg een snufje zout en de kokosmelk toe en kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, gedurende 2-3 minuten, tot het iets dikker is geworden. Voeg de gepureerde tofu en de vanille toe aan de pan en klop om te combineren. Kook, onder voortdurend roeren, nog 1-2 minuten tot het mengsel volledig is ingedikt tot een vla-achtige consistentie (het moet de achterkant van een lepel bedekken). Laat afkoelen.

3. Verdeel met zes kleine glazen of kommen een beetje van de custard over de bodem van elk. Voeg vervolgens een laag koek toe, gevolgd door plakjes mango, gevolgd door nog een laag custard. Top met meer mango, biscuit en een beetje kokosvlokken. Koel minimaal 1-2 uur (of bij voorkeur een nacht) voordat u het serveert (hierdoor kan het koekje zachter worden).

Tips:

* Savoiardi zijn niet veganistisch; voor een ei-vrije sub, kies je voor een soortgelijk luchtig koekje of plakjes veganistische cake.

De toevoeging van zijden tofu is meer voor textuur dan voor smaak – het voegt rijkdom en romigheid toe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *