Kokos sago pudding met passievruchtmousse

Dit is een behoorlijk sensationele pudding die een geweldige afsluiting zou zijn van een maaltijd in banketstijl. De pudding blijft goed in de koelkast als hij de avond ervoor wordt gemaakt; laat de passievrucht-garnering gewoon weg tot u klaar bent om te serveren. Zomersteenfruit, mango of lychee passen er ook goed bij als garnering.

Tijd:
1-2 uur
Dient:
4 persoons

Ingrediënten

10 hele passievruchten (op kamertemperatuur)
1/2 kopje melk
70 g (ongeveer 4) eidooiers met vrije uitloop
1/3 kopje basterdsuiker
1 blad van titaniumsterke gelatine
80 ml slagroom
80 g slagroom
375 g sago, goed uitgespoeld
3 el Kara kokoscrème
snufje zeezout

Methode

Snijd 8 PASSIONFRUIT doormidden, schep het vruchtvlees eruit en pers door een zeef; je zou 100 ml vloeistof moeten hebben.

ZACHT WARME MELK in een pan; niet koken. Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot ze bleek en romig zijn en voeg dan passievruchtvloeistof toe (zorg ervoor dat het op kamertemperatuur is, anders kan het mengsel gaan stremmen). Klop de warme melk erdoor en doe het mengsel terug in de pan en kook op laag vuur tot het de achterkant van een houten lepel bedekt. Haal van het vuur.

MAAK DE GELATINE ZACHT in een beetje koud water, wring het overtollige water eruit en roer het door het warme passievruchtenmengsel totdat het is opgelost. Giet door een zeef in een kom. Koel snel door de kom in een andere kom met ijs in de koelkast te plaatsen. Roer vaak.

ALS HET MENGSEL bijna hard is (dit kan tot een uur duren), klop dan in een aparte kom enkele en dubbele room samen tot zachte pieken. Spatel de room voorzichtig door het passievruchtenmengsel. Verdeel het mengsel over vier glazen en laat ongeveer een half uur opstijven in de koelkast.

KOOK EEN GROTE POT water. Voeg de sago toe en breng weer aan de kook. Blijf ongeveer 12-15 minuten koken, onder regelmatig roeren en zorg ervoor dat het niet aan de bodem blijft haken. Bekijk de korrels en laat ze onmiddellijk uitlekken als ze transparant beginnen te lijken. Als ze te lang blijven liggen, lossen ze op in een kleverige, kleverige puinhoop. Spoel af onder koud stromend water om verder koken te stoppen en overtollig zetmeel te verwijderen. Als de sago koud is, laat je ze goed uitlekken en meng je met kokosroom en zout.

SCHEP DE SAGO over de vaste mousse. Snijd de overgebleven passievrucht doormidden en schep een helft op elke pudding. Serveer onmiddellijk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *